Motorola, al doilea mare producator modial de telefoane mobile, a anuntat miercuri, ca va concedia inca 4000 de angajati, in incercarea de a reduce costurile operationale si de a reveni pe profit, informeaza in editia de joi Financial Times.

La inceputul acestui an, Motorola a anuntat ca pana la sfarsitul anului in curs va concedia 3.500 de angajati, masura menita sa genereze economii de 400 de milioane de dolari.

Potrivit Financial Times, masurile anuntate de catre oficialii companiei vor reduce personalul de munca la nivel global al Motorola, care la finele anului trecut detinea 66.000 de angajati, cu mai mult de 11%.

Motorola este in plin proces de disponibilizare a unui numar de 3.500 de locuri de munca, proces care potrivit informatiilor prezentate miercuri de catre oficialii companiei, urmeaza sa se finalizeze pana la data de 30 iunie 2007.

Dupa o analiza atenta, conducerea Motorola a anuntat ieri ca, in 2008, va economisi alte 600 milioane dolari prin disponibilizarea altor 4.000 de angajati, selectarea cu atentie a investitiilor si controlul cheltuielilor generale si administrative.

In primul trimestru din acest an, Motorola a inregistrat pierderi de peste 180 de milioane de dolari.