Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, a primit ieri, mai in gluma, mai in serios, o bila neagra de la seful sau, pentru ca i-a „furat” discursul la lansarea Strategiei Fiscale de la sediul ANAF, lasandu-l pe seful Guvernului in pana de idei.

Mai norocos decat seful sau, Vosganian a ajuns primul la microfon si a inceput sa povesteasca despre impozite si taxe, politici sociale, drumuri, salariile profesorilor de la tara etc.

Pe masura ce epuiza cate un subiect, reusea sa capteze si mai mult atentia primului ministru, care a si intervenit atunci cand Vosganian a ajuns la sfaturile pentru Agentia Nationala de Administrare Fiscala. „Daca tu ai vorbit ce trebuia sa spun eu, lasa-ma pe mine sa spun ce trebuie sa faca ANAF”, i-a cerut primul ministru lui Varujan Vosganian.

Initial, primul ministru a dat vina pe consilierii personali „ca au schimbat discursurile”, apoi si-a dat seama ca a facut o mare greseala pentru ca nu a fost foarte atent la ceea ce a spus antevorbitorul sau, deoarece risca sa repete ideea.

„Avem solutia pentru reducerea contributiilor sociale, sper ca nu ai spus-o si pe asta, ca nu am fost atent”, l-a chestionat Tariceanu pe Vosganian. Cu toate ca a facut haz mai tot timpul despre aceasta situatie, Tariceanu s-a cam vazut in pana de idei deoarece si-a tot rasfoit discursul, pentru ca in final sa recunoasca ca nu prea mai are ce sa spuna.

„Am un singur regret, Varujan, am facut reduceri atat de importante deodata. Castigul politic ar fi fost mai mare daca le faceam pe rand”, a precizat Tariceanu, referindu-se la introducerea cotei unice de impozitare.

integral in Gandul