O pensionara care-si plimba luni cainele prin parcul de langa Hotelul Belvedere din Cluj-Napoca a descoperit atarnand de-un copac, fata in fata, trupurile fara viata a doua tinere gemene. Descoperirea l-a socat pana si pe comandantul Politiei locale, Ioan Rusu-Herdea.

„De cand lucrez, de 30 de ani, eu asa ceva nu am intalnit”, ne-a spus politistul.

Kinga si Andrea Bodis aveau 24 de ani, fusesera studente eminente la Filologie si de la absolvire lucrau ca traducatoare autorizate de maghiara, engleza si germana. Parintii, ea doctorita si el dascal, le-au ajutat sa-si cumpere un apartament, dar fetele nu au dorit sa se mute singure ca sa se distreze, ci ca sa se simta independente.

De altfel, vecinii spun ca erau foarte retrase, linistite, si nu comunicau cu nimeni. Nici clientii lor, majoritatea notari, nu-si amintesc sa fi iesit cu ceva in evidenta. „Venea clientul, ma ajuta cu traducerea, conduita era ireprosabila”, i-a spus un notar unui politist.

Motivul pentru care au recurs fetele la sinucidere este un mister pentru toata lumea. Cert este ca ele nu si-au pus capat zilelor in urma unui impuls de moment. Politistii au descoperit acasa la ele un bon de casa de la Praktiker, locul de unde au cumparat doua funii.

Gemenele fusesera in prima parte a zilei de duminica la cumparaturi si un vanzator isi aduce aminte ca l-au intrebat cate kilograme tine funia. „E destul de rezistenta? Cat tine?”, a vrut sa stie una dintre tinere.

Pe Cetatuie, unde si-au incheiat socotelile cu viata, au ajuns cu taxiul. Aveau asupra lor numai telefoanele mobile - cu ajutorul lor au si fost identificate. Si doua scaunele pliante, nou-noute.

Integral in Gandul