Actrita Angelina Jolie a stabilit un nou record in materie de ciudatenii la Hollywood: a cenzurat intrebarile jurnalistilor la premiera celui mai recent film al sau, care are ca tema tocmai libertatea presei. Vedeta interpreteaza rolul sotiei jurnalistului Daniel Pearl, ucis cu cruzime in Afganistan, in noua pelicula „A Mighty Heart”.

Premiera de la New York a filmului a fost chiar organizata cu sprijinul - culmea! - al organizatiei Reporteri fara Frontiere, care apara drepturile jurnalistilor si lupta impotriva cenzurii, persecutiei si legilor care submineaza libertatea presei.

Tocmai aceste principii inalte au ghidat-o si pe Angelina, care dintr-o singura miscare a reusit sa anuleze toate drepturile pentru care militeaza si filmul ei, dar si organizatia care i-a sustinut lansarea.

Ca o adevarata vedeta „cu fite”, Angelina si-a trimis avocatul sa le ceara jurnalistilor prezenti la premiera sa semneze un contract, inainte de organizarea oricarui interviu cu Jolie, in care se impuneau limite stricte intrebarilor pe care presa a avut voie sau nu sa le puna starului, informeaza publicatia britanica The Telegraph.

Roger Friedman, jurnalistul Fox.com insarcinat cu acoperirea evenimentului de la New York, a povestit ca jurnalistilor care doreau interviuri cu diva li s-a inmanat contractul, care stipula, printre altele, ca ziaristii nu ii vor pune lui Jolie „intrebari legate de relatiile sale personale”.