La finalul saptamanii trecute, reprezentantii Al Arrab au avut un prim contact cu fabrica, in urma caruia craiovenii au ramas impresionati.

„A fost mai mult o vizita tehnica, a unui expert in partea de motoare, care a facut mai intai o vizita a fabricii. Dupa vizita am avut o discutie cu dumnealui, iar apoi stiu ca s-a intalnit si cu sindicatele, insa eu nu am luat parte la acea intrevedere. Toata lumea asteapta privatizarea.

Sunt convins ca va aduce un suflu nou pe platforma”, a declarat directorul SC Electroputere, Cornel Mondea.

Discutia cu arabul l-a facut pe liderul Sindicatului „Electroputere”, Aurel Bojenoiu, sa afirme ca in sfarsit „a rasarit soarele” si pentru Electroputere. „Reprezentantul actionarilor s-a interesat atat de problemele curente economice legate de necesitatile imediate ale societatii, cat si de aspectele sociale generate de privatizare.

Vezi schimbarea mentalitatii, asumarea unei astfel de responsabilitati, loialitatea fata de firma, conditiile de munca si nivelul salariilor. Taberele s-au declarat dispuse sa colaboreze”, a declarat Aurel Bojenoiu.

Liderul sindicatului a spus ca arabii nu au de gand sa disponibilizeze angajatii, ba dimpotriva. „Ei doresc sa incepem impreuna o actiune de inspectare a comunelor din jur pentru a recruta forta de munca. Acest lucru se va intampla intr-un viitor apropiat.

In ceea ce priveste salariile ne-au asigurat ca vor avea grija sa le corecteze in sus, sa le aduca la un nivel inalt, caracteristic Al Arrab”, a mai spus liderul de sindicat.

OFERTA

Al Arrab, surpriza de ultim-moment

La ultima licitatie pentru privatizarea Electroputere s-au prezentat cinci companii, iar cea mai buna oferta a fost depusa de Al Arrab, o societate aparuta in cursa pe ultima suta de metri.

Valoarea oferita de aceasta pentru Electroputere este de 120 de milioane de euro, in care sunt incluse pachetul majoritar de 62,8 la suta din actiuni, detinut de stat, plata datoriilor catre bugetul de stat, investitiile ce vor fi facute si capitalul de lucru curent.

Al Arrab apartine grupului Al Rajhi Investment din Arabia Saudita, condus de doi frati - Saleh (95 de ani) si Sulaiman (87 de an). Privita cu foarte mult scepticism la inceput, in special datorita provenientei geografice, si de catre muncitori si de catre autoritati, firma araba este vazuta acum ca un salvator al uzinei Electroputere Craiova.

Un articol de Gabriela Zanfir

Integral in Evz