In plus, in piata si-au facut simtita prezenta resurse noi care au fost investite extrem de agresiv, fapt ce a condus la cresteri accentuate ale preturilor de tranzactionare soldate cu marcarea de noi maxime istorice de catre indicii bursieri.

Un interes crescut s-a constatat pe emitentii din sectorul bancar si pe segmentul SIF si o accentuare a vanzarilor in sectorul petrolier, informeaza KTD Invest.

BET-FI a inregistrat patru sedinte de crestere, intrerupte doar de sedinta de miercuri, cand a scazut cu 2,15%. La finalul sedintei de vineri, BET-FI a inregistrat o valoare de 87.432,87 puncte, in crestere cu 8,29%.

Valoarea medie zilnica a tranzactiilor incheiate la BVB a ramas de aproximativ 65,4 mil., comparabil cu cea a saptamanii trecute.

Valoarea totala a tranzactiilor a insumat 224,33 milioane lei, in usoara scadere comparativ cu saptamana precedenta, si a reprezentat cca 69% din rulajul total al Bursei.

Primele doua pozitii sunt ocupate de SIF Moldova, cu 65,3 milioane lei, urmata de SIF Oltenia, cu 44,5 milioane lei. De precizat ca si celelalte locuri din topul lichiditatii din intervalul analizat au fost ocupate de SIF.

Actiunile societatilor bancare au fost la mare cautare in saptamana analizata. Valoarea totala a schimburilor s-a dublat, totalizand 34,7 milioane lei, reprezentand 10,61% din rulajul total al saptamanii.

De aceasta data s-a constatat un interes crescut pentru actiunile TLV, valoarea tranzactiilor insumand 22,46 milioane lei, urmate de BRD-GSG, cu tranzactii in suma de 11,25 milioane lei, aproape dublul celor de saptamana precedenta, si BCC, cu tranzactii de peste 1 mil. lei.

Sectorul petrolier a insumat tranzactii de 17,02 milioane lei, reprezentand 5,19% din rulajul total al Bursei.

Interesul investitorilor a parut a se diminua si tendinta a fost data mai degraba de vanzatori. In aceste conditii, SNP a inchis la acelasi nivel de 0,53 lei, iar cotatia RRC s-a depreciat cu 0,55% pana la nivelul de 0,09 lei, informeaza KTD Invest.

Un articol de Catalina Sandu

Integral in Curierul National