Business Software Alliance a anuntat lansarea campaniei „Blow the Whistle”, pe durata careia persoanele care isi vor reclama angajatorii vor fi recompensate cu pana la un milion de dolari.

Campania, care va dura pana in octombrie 2007, recompenseaza utilizatorii care ofera dovezi privind instalarea de software fara licenta de catre companiile lor. Pana la sfarsitul campaniei, BSA va plati recompense informatorilor pe baza unor intelegeri pentru maximum un milion de dolari, o suma mai mare decat cei 200.000 de dolari acordati pana in prezent.

Conform prevederilor programului , utilizatorii nu trebuie sa fi fost cei care au instalat programul in afara de cazul in care acest lucru a fost solicitat de un superior ierarhic.

„BSA va continua sa lupte cu pirateria software si speram ca aceste recompense ne vor ajuta foarte mult”, a delarat dna. Jenny Blank, director pentru impunerea masurilor antipiraterie. „Companiile au un milion de scuze pentru a folosi software fara licenta pe computerele lor. BSA ofera pana la un milion de dolari pentru angajatii care depun reclamatii.”

Studiourile din Hollywood si companiile de software si muzica sustin ca folosirea neautorizata a programelor provoaca pierderi foarte mari industriilor de profil. In anuntul sau, BSA a citat un raport IDC - International Data Corporation, care estimeaza pierderile suferite de companiile din SUA la 7,3 miliarde $ in 2006, comparativ cu 11 miliarde $ in Uniunea Europeana.

Companiile din industria de divertisment au continuat sa combata pirateria online si consumatorii care realizeaza copii ilegale in interes propriu. Recording Industry Association of America a intentat numeroase procese unor cetateni care comercializau fisiere muzicale online, in timp ce consumatorii si universitatile au inceput sa riposteze.

Unele companii, printre care si gigantul Sony BMG, au instalat spyware pe PC-urile utilizatorilor in incercarea de a reduce pirateria.

integral in Chip Online