"Pana in 2010, speram sa ne marim de zece ori cifra de afaceri. "Daca lucrurile vor evolua ca si "pana acum, acesta va fi obiectivul nostru", a declarat, pentru Business Standard, Sebastien Delen, managing director al Ubisoft Romania.

Piata din Romania, evaluata anul acesta la aproximativ sapte milioane de euro, este considerata foarte mica in comparatie cu celelalte tari din regiune. "Venitul mediu al romanilor este inca foarte mic, astfel ca nu au ca prioritate achizitia de jocuri", a precizat Sebastien Delen. Pirateria este un factor care a dus si el la aceste rezultate.

Conform reprezentantului Ubisoft, piata de jocuri din Romania este mult mai "mica fata de celelalte tari din Europa de Est, piata din Ungaria fiind evaluata de acesta la o valoare de cinci ori mai mare decat cea locala.

Motivul il constituie aderarea la Uniunea Europeana, locuitorii din tarile care au aderat in valul precedent ajungand deja la un nivel salarial care sa le permita achizitia de jocuri video.

"Suntem prezenti in Romania de aproape zece ani. Asteptam ca piata sa creasca considerabil in urmatoarea perioada. Este in crestere de cativa ani. De exemplu, am crescut si cu 70% in anii trecuti, dar nivelul de pornire este atat de mic, incat 70% nu reprezinta atat de mult", este de parere general managerul Ubisoft Romania.

"Ubisoft Romania are in prezent 1.250 de angajati, impreuna cu Gameloft, AMA si Guillemot, estimand sa ajunga in 2008 la aproximativ 2.000. "Anul acesta, vom angaja mai putin decat in 2006, deoarece acum vrem sa ne concentram pe trainingul angajatilor.

Vom creste totusi cu 100 de angajati la Ubisoft. In 2008, vom reincepe angajarile, dupa ce angajatii vor fi deja antrenati.

Pana la sfarsitul lui 2008 vom avea la cele patru companii surori 2.000 de angajati", a declarat Sebastien Delen. Ubisoft Romania are in prezent 445 de angajati.

Un articol de Irina Crudu

Integral in Business Standard