Masinile de mare tonaj au restrictii de circulatie pe drumurile nationale din 25 de judete. Ministerul Transporturilor a anuntat, ca incepand de marti, autoturismele cu masa mai mare de 7,5 tone nu vor putea sa circule pe drumurile nationale intre 11.00 si 20.00, relateaza NewsIn.

De asemenea, in perioada cu temperturi execesiv de ridicate se va reduce viteza de circulatie a trenurilor de marfa si calatori.

Restrictiile pentru autovehiculele de mare tonaj se vor aplica pe raza judetelor Arad, Timis, Hunedoara, Caras - Severin, Bihor, Salaj, Mehedinti, Dolj, Gorj, Valcea, Olt, Teleorman, Arges, Dambovita, Prahova, Giurgiu, Buzau, Calarasi, Braila, Ialomita, Ilfov, Vrancea, Galati, Bacau si Vaslui.

Aceasta masura este necesara pentru protectia sectoarelor de drum asfaltat si va fi dusa la indeplinire de echipe mixte formate din reprezentantii CNADNR si ai Politiei Rutiere.

De asemenea, trenurile de marfa si calatori isi vor reduce viteza in medie cu 20-30 km/h. "Masura de reducere a vitezelor stabilite prin graficul de circulatie se aplica din considerente de siguranta circulatie si are in vedere protectia calatorilor si a marfurilor transportate, lucru care este in permanenta in atentia personalului CFR", se arata intr-un comunicat remis de compania CFR.