Operatorii de telecomunicatii cu o cifra de afaceri care nu depaseste 100.000 de euro ar putea sa nu mai plateasca tariful de monitorizare datorat Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI), potrivit unui proiect de decizie al autoritatii.

“ANRCTI supune consultarii publice proiectul de decizie privind procedura de determinare a tarifului de monitorizare, precum si exercitarea dreptului de optiune cu privire la obligatiile financiare ale companiilor din sectoarele de comunicatii electronice si servicii postale”, se arata in comunicatul autoritatii.

Aceasta exceptie este aplicabila si in cazul persoanelor carora le inceteaza calitatea de furnizor de telecomunicatii sau de servicii postale.

Prevederile acestui proiect de decizie asigura ANRCTI posibilitatea de a verifica corectitudinea situatiilor privind cifrele de afaceri realizate in lunile din anul anterior precum si in lunile din anul in care a avut loc incetarea calitatii de furnizor, depuse de furnizori in vederea determinarii tarifului de monitorizare.

Potrivit reprezentantilor ANRCTI, tariful de monitorizare pentru anul 2006 a fost de 0,125% din cifra de afaceri a anului 2005. Pentru acest an, tariful de monitorizare va fi stabilit la jumatatea lunii septembrie.

Proiectul Deciziei privind procedura de determinare a tarifului de monitorizare poate fi consultat pe pagina de internet a ANRCTI, pana la data de 1 august.