Intreprinderile Mici si Mijlocii (IMM) sunt privite momentan ca unii dintre cei mai importanti factori care genereaza crestere economica. Prin urmare este de inteles de ce autoritatile de la Bruxelles incurajaza dezvoltarea acestui sector.

Banciile au simtit demult trendul ascendent al micilor intreprinzatori si au creat servicii speciale pentru ei. Indeplinind cateva criterii de eligibilitate, IMM pot accesa credite pentru orice tip de investitie.

BCR detine o gama variata de credite destinata IMM-urilor. Prin Creditul pentru Investitii, clientul poate beneficia de o perioada de gratie de 1-3 ani. Plafonul maxim este cuprins intre 80 si 100% in functie de valoarea avansului. Garantiile acceptate de banca sunt reale imobiliare si mobiliare, personale si alte garantii in functie de complexitatea proiectului, potrivit mybank.ro.

Creditul pentru investitii BRD - Master poate fi accesat pentru achizitii de echipamente si/sau imobile. Suma maxima care poate fi contractata este de 75.000 RON. Durata creditarii nu poate depasi 60 de luni, iar perioada de gratie este de maxim 6 luni. Investitia este finantata in procent de 100%, iar garantiile acceptate de banca au o structura flexibila.

Raiffeisen Bank ofera Creditul Invest pentru finantarea investitiilor pe termen mediu. Perioada maxima de acordare este de 60 luni, iar cea de gratie este de maxim 6 luni. Contributia clientului la proiectul de investitii trebuie sa fie de minim 20% din costul total al proiectului de investitii (fara TVA).

Integral in Curentul

de Emiliana Stefania Dovan