Cotatia titlurilor Asirom la finalul sedintei bursiere de ieri a crescut cu 11,73%, dupa ce pe parcursul sedintei cotatia urcase pana la aproximativ 24%. Aceasta crestere vine in urma zvonurilor din piata, potrivit carora Ioan Niculae, care controleaza pachetul majoritar al companiei de asigurari, vrea sa vanda participatia sa companiei Vienna Insurance Group (VIG).

"Probabil ca Ioan Niculae doreste sa vanda actiunile la un pret mai mare decat cotatia de pe Rasdaq, si atunci e posibil ca azi (luni - n.r.) sa fi fost lansate ordine de cumparare pentru fixarea unui pret de referinta, urmand ca in cursul zilei de astazi (luni - n.r.) sau marti sa se realizeze tranzactia", au declarat surse din piata de capital, citate de Mediafax.

Valoarea tranzactiilor inregistrate luni pe piata Rasdaq este de aproximativ 578.378 de lei, pretul maxim de transfer fiind de 1,11 lei pe actiune. In sedinta de joi, actiunile Asirom au inregistrat o crestere de 19,33%, cea mai mare crestere din luna iulie.

Confirmarea informatiei va decide trendul actiunilor

"Cu siguranta, vestea care a aparut a influentat piata si cresterea actiunilor. Daca aceasta informatie va fi confirmata atunci traiectoria actiunilor Asirom in piata de capital va fi una ascendenta", a declarat pentru Curierul National, Mihai Chisu, broker Egnatia-Securities.

Integral in Curierul National

de Catalina Sandu