Fermierii cer implicarea rapida a statului, pentru a nu intra in faliment. Pagubele produse de seceta se ridica la peste 500 milioane de lei, iar 80% din culturi sunt compromise. Ministrul Agriculturii, Decebal Traian Remes, ne-a precizat ca situatia reala a pagubelor va fi finalizata pana la 15 august.

"Nu sunt compromise culturile in procentul de 80%, desi seceta este o realitate de netagaduit. Insa MADR nu trebuie sa justifice afirmatiile LAPAR", a adaugat ministrul Remes.

Reprezentantii agricultorilor spun ca despagubirile acopera intr-o proportie insuficienta pierderile, asa ca nu vor putea demara campania de toamna, fara un sprijin suplimentar. "La categoria cheltuielilor exista o lista care le nominalizeaza si nu sunt incluse toate cheltuielile.

Eu doar constat ca exista hibe, pentru anul agricol 2006-2007 voi aplica legea in litera ei, pentru viitor voi propune modificari necesare si convenite cu cei din domeniu", a explicat ministrul Remes.

Seceta prelungita va mari consumul de motorina necesara infiintarii culturilor de toamna, iar acordarea de subventii pentru achizitionarea carburantului ar putea fi o solutie la probleme agricultorilor.Integral in Curentul