„Este vorba de un baiat, care s-a dus sa plateasca factura la gaze a organizatiei noastre, iar persoane din biroul de facturare i-au adresat cuvinte obscene, considerand ca, deoarece vine din partea ACCEPT, este gay.

Baiatul i-a dat in judecata folosind proba cu martori. Plangerea a fost depusa in august 2006, iar saptamana trecuta am fost anuntati ca judecatorii i-au dat castig de cauza baiatului.

Nu credem ca are importanta nici numele lui, nici daca este gay sau nu. Important este modul incalificabil in care s-au purtat niste functionari cu un cetatean.

De altfel, baiatul era insotit de un alt coleg, care avea pielea tuciurie si s-a trezit luat peste picior pe motiv de etnie. Si acesta a dat in judecata functionarii pentru discriminare“, ne-au declarat Florentina Bocioc, director al Asociatiei ACCEPT.

Mentionam ca este primul caz de acest gen castigat in instanta, hotararea Judecatoriei Sectorului 4 nefiind inca definitiva.

„Aceasta solutie ne da incredere ca legislatia antidiscriminare poate functiona in Romania, inclusiv in fata instantelor de judecata, oferind remedii persoanelor discriminate in relatia cu marile institutii, fie ele publice sau private“, sustine intr-un comunicat Florentina Bocioc, director al Asociatiei ACCEPT

Un articol de C.N.