Ministrul Agriculturii, Decebal Traian Remes, prezinta, miercuri, in sedinta de Guvern strategia de combatere a efectelor secetei.

Este pentru a doua oara cand acest subiect este discutat la Guvern dupa ce, Remes a fost criticat, in urma cu trei saptamani de premierul Tariceanu, pentru planul intocmit privind combaterea secetei. Primul ministru i-a cerut atunci lui Remes sa refaca proiectul strategiei pe termen mediu si lung pentru combaterea secetei pentru ca Guvernul sa poata decide masuri concrete anti-seceta.

Ministrul Remes a anuntat, marti, ca banii pentru despagubiri vor ajunge la Directiile Agricole Judetene, in urmatoarele zile.

Totodata, ministrul Mediului, Attila Korodi, a anuntat ca va prezenta, in sedinta de Guvern de miercuri, un proiect de hotarare pentru finantarea forajelor de mare adancime in sudul, estul si sud-estul tarii in localitatile care au probleme grave in alimentarea cu apa potabila.

Tot astazi, Ministerul Economiei si Finantelor ar putea prezenta schita bugetului pe anul viitor, care prevede un deficit bugetar de 2,5% din PIB.