Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a scos din nou la vanzare pachetul reprezentand 70,11% din actiunile Intec Bucuresti, data limita pentru depunerea ofertelor fiind 13 august, se arata intr-un comunicat al autoritatii. Anterior, institutia a respins ofertele depuse de trei investitori deoarece acestia nu au obtinut punctajul minim de precalificare.

Recent, AVAS a aprobat prelungirea cu 30 de zile a ofertei de vanzare a pachetului de actiuni detinut la Intec Bucuresti, pana la 31 august.

Metoda de vanzare a celor 190.211 actiuni este negocierea pe baza de oferte tehnice, in cadrul careia oferta tehnica va detine o pondere de 60%. Investitorii pot avea acces, contra cost, la camera de date si la dosarul de prezentare.

Pentru a putea participa la negociere, ofertantii trebuie sa indeplineasca o serie de criterii, printre care experienta in domeniul cercetarii-dezvoltarii, bonitate financiara si capacitate de a prelua o noua afacere, dar si inexistenta sanctiunilor penale pentru savarsirea faptelor de gestiune frauduloasa, abuz de incredere, fals, inselaciune, delapidare, marturie mincinoasa, dare sau luare de mita.

In comunicatul AVAS se mai arata ca, in cazul in care procesul de privatizare a unei societati comerciale de cercetare - dezvoltare nu se poate finaliza in urma aplicarii, de doua ori consecutiv in termenul de valabilitate a pretului de oferta, a metodei negocierii, institutia publica implicata poate schimba metoda de privatizare cu negocierea pe baza de oferte finale, imbunatatite si

irevocabile sau licitatia cu strigare la pretul simbolic reprezentand echivalentul unui euro.

Intec Bucuresti activeaza in domeniul cercetarii si dezvoltarii in stiinte fizice si naturale. Actionarii societatii sunt: AVAS - 70,11%, Aris Consult Invest - 29,52% si Dan Codescu - 0,37%.