O suburbia a orasului Vancouver, din Canada, a fost acoperita de petrol, dupa ce o conducta s-a spart, formand un jet de titei inalt de 12 metri. Mai multe strazi din apropiere au fost inundate, iar echipajele de interventie au sosit la fata locului pentru a evacua localnicii din zona, transmit Reuters.

Se pare ca accidentul s-a produs in momentul in care echipamentul utilizat la constructia unui drum din zona a lovit conducta, care face legatura cu un terminal de petrol din portul Vancouver. Potrivit unor martori, titeiul s-a scurs in golful Burrard, zona importanta ca habitat al pasarilor de apa.

Proprietarul conductei, Kinder Morgan Energy Partners LP, a declarata ca nu se stie cat petrol s-a scurs din instalatia care leaga Terminalul Westridge Marine al companiei cu restul sistemului sau de conducte.

Accidentul a cauzat de asemenea probleme in trafic, un important drum care face legatura intre Vancouver si suburbiile din est fiind inchis, in timp ce restrictii de viteza au fost impuse pe o linie de cale ferata.