Dacia a semnalat vineri o serie de tentative de frauda comise de un barbat ce se recomanda drept angajat al companiei. Acesta suna diverse persoane pe care incearca sa le convinga sa cumpere cartele preplatite pentru telefonie mobila pentru a putea sa intre in posesia unui unui automobil Dacia Logan.

"Acest asa-zis angajat al Dacia pretinde ca apelul sau este legat de un concurs organizat cu ocazia implinirii a unui numar de ani de existenta a uzinei Dacia.

Acest domn pretinde ca persoana cu care sta de vorba la telefon a castigat un vehicul Dacia Logan si ca masina va fi livrata la domiciliul persoanei respective in ziua urmatoare, cu conditia achizitionarii de cartele valorice apartinand unor retele de telefonie mobila cu valori osciland intre 100 si 200 de dolari", se arata intr-un comunicat al Dacia.

Potrivit reprezentantilor producatorului auto, pentru a castiga increderea persoanelor cu care vorbeste, persoana, care se recomanda Alexandru Popovici, ofera informatii care par verosimile, printre care serie de legitimatie (BX 1071301379), cod numeric personal (1720307500013), serie si numar de carte de identitate (AG 001307), numar de telefon (0767.195.177) si de fax (0248.420.920).

In scopul pevenirii unor posibile fraude, Dacia precizeaza ca nu are niciun salariat cu acest nume, nicio legitimatie cu aceasta serie si nu a organizat niciun concurs de acest gen.

Reprezentantii companiei atentioneaza cetatenii sa respinga apelurile de acest gen, chiar daca datele de identificare ale persoanei difera de cele de mai sus.

De la inceputul anului, mai multe companii, printre care Altex, LG Romania si Metro, au reclamat tentative de frauda similare.