Banca Transilvania a primit aprobarea BNR pentru aplicarea noilor norme de creditare, conform carora gradul de indatorare a persoanelor fizice imprumutate de banca poate sa ajunga la un maxim de 70%, informeaza un comunicat al companiei remis ziarului financiar electronic www.SMARTfinancial.ro.

Noile norme au in vedere atat creditele imobiliare/ipotecare, cat si creditele de consum: creditele pentru nevoi personale, creditele auto, creditele pe card etc. si vor intra in vigoare incepand cu 15 august a.c., urmand ca pana atunci sa fie aliniate platformele existente la noile conditii si sa fie asigurat suportul integral din partea specialistilor bancii, pentru clienti.

Gradul de indatorare, care poate fi cuprins intre 45% si 70%, va fi stabilit pe baza unei matrici care are la baza doua criterii: primul are in vedere categoria in care se incadreaza clientul, rezultata prin aplicarea unui sistem de scoring adoptat de banca, precum si de istoricul de plata al solicitantului de credit (conform datelor din Biroul de Credit, CRB), al doilea criteriu luand in calcul veniturile pe familie.

Integral in Smart Financial