Matei Bejenaru, artist vizual, aflat in rezidenta la ICR Londra, pregateste un proiect care va fi prezentat la celebra galerie londoneza Tate Modern (Level 2) la mijlocul lunii septembrie. Expozitia va fi deschisa in perioada 15 august - 23 septembrie 2007, informeaza ICR.

Ca artist, Bejenaru este interesat de efectele globalizarii asupra tarilor post-comuniste, de schimbarea radicala a mentalitatilor si stilului de viata. In 2003, pentru a doua editie a Bienalei de la Tirana, a instalat un rezervor de apa in centrul orasului oferind gratuit apa locuitorilor.

In 2005, a realizat un Ghid de calatorie pentru muncitorii romani ilegali, expus in 2006 la Thyssen-Bornemisza Contemporary Art in Viena, iar in 2007 la Bienala de la Praga 3 si la Galeria Posibila din Bucuresti.

Matei Bejenaru este artist vizual si director al Bienalei Periferic din Iasi, Romania. Impreuna cu un grup de artisti si filozofi, a fondat in 2001 Asociatia Vector, institutie care organizeaza Bienala si sprijina constant artistii locali. Este totodata membru al echipei editoriale a revistei Vector - arta si cultura in context, destinata artei contemporane in Europa de Sud Est.