Steaua si-a confirmat statulul de cap de serie si a obtinut o victorie pretioasa, in deplasare, care o pune in postura de favorita pentru calificarea in turul al treilea. Mansa retur este programata miercurea viitoare, 8 august, pe stadionul Ghencea, dar pana atunci vineri va avea loc tragerea la sorti pentru turul trei.

"Am facut un joc bun contra campioanei Poloniei, bine organizat care a avut momente bune. Un meci in deplasare in care Zaglebie nu a tras niciodata pe spatiul portii, ci doar din faze fixe. Suntem inca la inceput si pe parcurs o vom face foarte bine. O sa ma bucur la Bucuresti, dupa ce castigam si meciul doi, dar sunt bucuros dupa aceasta victorie, din ce in ce mergem mai bine."

Gheorghe Hagi - antrenor Steaua

"Sunt foarte multumit. Rezultatul este de 99% calificare. Zaglebie nu este o echipa care sa ne poata bate la doua goluri diferenta. Mai linistit ca acum nu am fost la niciun meci international. Sper sa avem noroc la tragerea la sorti, insa mai mult ca sigur vom juca din nou in grupele Ligii Campionilor."

Gigi Becali - patron Steaua

Gheorghe Hagi a surprins prin titularizarea lui Golanski pe postul de fundas dreapta si prin introducerea lui Lovin, al doilea inchizator alaturi de Mirel Radoi. Polonezul Pawel Golanski a fost folosit pentru prima oara de la venirea sa in aceasta vara.

Prima repriza a fost una stearsa, dominata teritorial de Steaua care si-a creat principalele ocazii pe benzile terenului, arate de Croitoru si Nicolita.

Florin Lovin a trimis primul sut pe poarta al Stelei, in minutul 15. Trasorul sau de la 25 de metri s-a dus pe centrul portii si a fost prins cu precizie de Vaclavik.

Polonezii au preferat in prima repriza contraatacul, dar mingile au ajuns rar la Andre Nunes si Woldarczik, iar reluarile lor nu au pus in pericol buturile lui Cernea.

Minutul 52: Banel Nicolita beneficiaza de o greseala a adversarului direct si scapa singur spre poarta poloneza, dar se grabeste, suteaza de la 14 metri si mingea trece pe langa poarta cehului Vaclavik.

Dorin Goian deschide scorul in minutul 56 cu o lovitura de cap la un corner executat de Dica. Goian s-a inaltat si a inscris in poarta parasita de Vaclavik care a vrut in prima instanta sa iasa pe centrare, s-a razgandit si a fost prins intr-o zona a nimanui.

Campioana Poloniei, stiind ca nu mai are nimic de pierdut, s-a aruncat in ofensiva. Imediat dupa golul primit, antrenorul Czeslaw Michniewicz a urcat inca doi jucatori in ofensiva, astfel ca Zaglebie a jucat cu patru varfuri, iar ocaziile de poarta au aparut. Mai intai Chablinski a trimis periculos cu capul iar Cernea a retinut pe linia portii.

Apoi Lobodzinki si Nunes au creat alte ocazii importante pentru ca in primul minut al prelungirilor, atacantul Andre Nunes sa trimita cu capul in bara transversala la un corner executat de Ivanski!

Steaua a incheiat partida in defensiva, indicatie primita chiar de la Hagi care a efectuat multiple permutari in urma schimbarilor. Dupa intrarea lui Ovidiu Petre, Mirel Radoi a trecut pe postul de fundas dreapta, Petre Marin si Nesu (introdus in locul lui Golanski) au ocupat banda stanga, iar Ov.Petre a luat locul capitanului la mijlocul terenului.

Steaua a continuat seria pozitiva a partidelor de debut in Europa din ultimii cinci ani. In toate aceste sezoane ros-albastrii au disputat primul joc in deplasare, reusind trei victorii (4-2 cu Zeleznik Belgrad, 2-0 cu ND Gorica si 1-0 cu Zaglebie) si doua egaluri (1-1 cu Neman Grodno si 0-0 cu Shelbourne).