Oficialii Omniasig Pensii au anuntat, joi, ca, intr-o prima etapa, compania se va concentra, asupra pilonului II de pensii private, dedicat pensiilor private obligatorii. Pana la incetarea perioadei de aderare, compania isi propune sa atraga un numar de 350.000 de contributori la fondul de pensii administrat de catre aceasta si un procent de 10-12% din piata pensiilor private obligatorii.

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a autorizat, in cursul zilei de miercuri, 1 august, societatile Omniasig Pensii, Interamerican Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat, Prima Pensie Fond de Pensii si AIG Fond de Pensii ca administratori de fonduri de pensii obligatorii (pilonul II).

Cele patru autorizari acordate ridica la sapte numarul administratorilor autorizati pana in prezent pe pilonul II, dupa ce in luna iulie a acestui an, CSSPP autorizase primele trei societati ca administratori de fonduri de pensii obligatorii, respectiv ING Fond de Pensii, Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat si Allianz-Tiriac Pensii Private.

Reprezentantii Omniasig Pensii au mai anuntat ca in perioada urmatoare vor adauga activitatii curente si un fond de pensii private facultative, astfel incat compania sa-si completeze aria de servicii oferite.

Principalii actionari ai noii societati din cadrul Grupului Omniasig sunt TBI Financial Services si Omniasig - Vienna Insurance Group.

TBI Financial Services, unul dintre operatorii principali ai pietelor din Europa Centrala si de Est, este prezenta in Romania prin intermediul a patru societati: TBI Leasing, TBI Credit, SIRA - societate de administrare a investitiilor si Omniasig Asigurari de Viata.

Omniasig - Vienna Insurance Group este unul dintre liderii pietei romanesti de asigurari, detinand o cota de piata de 12% din piata asigurarilor generale. Ambele companii din structura actionariatului noii societati sunt membre Vienna Insurance Group, liderul austriac pe piata de asigurari din Europa Centrala si de Est.

Vienna Insurance Group opereaza sub 35 de marci in aproape 20 de tari si numara 18.000 de angajati.