Dupa ce saptamana trecuta va vorbeam despre intentia celor de la Nissan de a implementa un sistem care detecteaza prezenta alcoolului la soferi, revenim astazi cu noi informatii. Japonezii au prezentat un concept echipat cu mai multe sisteme care nu numai ca detecteaza prezenta alcoolului dar si imobilizeaza automobilul in astfel de situatii speciale.

Sistemul include o monitorizare faciala care surprinde eventualele stari de inconstienta ale soferului prin observarea ochilor. Conceptul, botezat "Drink? Then don't drive", a fost echipat si cu un sistem care monitorizeaza comportamentul pe sosea, depistand eventualele devieri ale masinii de la banda de mers.

In interiorul scaunelor soferului si pasagerului, Nissan a integrat doi senzori care supravegheaza aerul din interiorul habitaclului pentru a detecta eventualele urme de alcool. In cazul in care unul dintre aceste sisteme observa ca soferul sau pasagerul au baut, in masina se activeaza avertizoare sonore si vizuale, centura de siguranta a soferului tensionandu-se brusc.

de Bogdan Mirica

integral in Automarket