In Dobrogea, mai ales in sudul litoralului, ploile abundente au facut prapad, marti noaptea. Mai multe plaje au fost distruse. In Constanta cateva bulevarde au fost acoperite de ape si 400 de imobile au fost inundate. Apa a intrat si in casele unor localnici din 23 August, Costinesti, Tuzla si Neptun.

In statiunea Eforie Sud, o portiune de faleza de aproximativ 50 de metri dintre hotelurile Maria si Capitol s-a prabusit, iar plaja a fost distrusa de ape.

Statiunea a ramas fara curent electric, iar baza de tratament a fost pentru a treia oara inundata. Inundatii au fost si in Eforie Nord, transmite Radio Romania Actualitati.

Ploile necontenite au afectat si alte zone. In judetul Suceava, peste 120 de locuinte si gospodarii rurale au fost inundate, iar mai multe poduri si podete au fost avariate sau colmatate.

Circulatia pe Drumul National 17, intre Gura Humorului si Campulung Moldovenesc, a fost blocata, dupa ce un pod peste riul Moldova a cedat.

O portiune din DN73A, intre Predeal si Rasnov, s-a surpat in zona Paraul Rece din cauza ploilor. Circulatia se desfasoara pe un singur fir si a fost interzisa masinilor de mare tonaj.

Soferilor li se recomanda ca rute ocolitoare DN 1 Predeal-Brasov, DN 73 Brasov- Rasnov si DN1 A Brasov-Ploiesti.

Plaje afectate de inundatii

Administratia Nationala „Apele Romane” prin Directia Apelor Dobrogea Litoral informeaza ca, in urma precipitatiilor cazute de marti si miercuri s-au deteriorat urmatoarele palje

  • Olimp I, in zona "Paparazzi" si "CilckNet";
  • Jupiter, in zona Golful Meteor;
  • Cap Aurora;
  • Costinesti;
  • Eforie Nord;
  • Eforie Sud, unde a avut loc o alunecare de teren, in zona falezelor;
  • Venus
  • In statiunea Venus plaja "Esplanada" a fost deteriorata in proportie de 70% cu ravene de 60 cm adancime si cu 2 pana la 4 metri latime.

    Administratia Nationala „Apele Romane” prin Directia Apelor Dobrogea Litoral anunta ca portiunile de plaja afectate vor fi inchise temporar cel mult o saptamana.

    Avertizarea cod galben se mentine

    Avertizarea cu cod galben emisa de meteorologi pentru jumatatea estica a tarii se mentine pana miercuri noaptea. Miercuri precipitatii mai abundente vor fi in Moldova si zona Carpatilor Orientali.

    Astazi, vemea va fi instabila in nordul, centrul si estul tarii precum si la munte, unde indeosebi dupa-amiaza vor fi innorari si pe arii relativ extinse averse, descarcari electrice si intensificari ale vantului. In aceste regiuni cantitatile de apa vor depasi local 20 l/mp, iar in nordul Moldovei si in zona Carpatilor Orientali izolat 45-50 l/mp.

    Temperaturile maxime se vor incadra intre 20 de grade in nordul Moldovei si estul Transilvaniei, pana la 32 de grade in Oltenia si Banat.

    In Bucuresti, dupa-amiaza vor fi innorari, averse si descarcari electrice, iar temperatura maxima prognozata este 27 de grade.

    Pe de alta parte, Centrul pentru Situatii de Urgenta din Ministerul Mediului a trimis, luni, o avertizare hidrologica la 13 prefecturi din tara, unde ploile torentiale ar putea produce depasiri ale cotelor de atentie si de inundatie.

    Citeste pe acelasi subiect: Nordul Moldovei a fost amenintat, miercuri, de fenomene meteo periculoase