Steaua a promovat in turul al treilea preliminar dupa a patra victorie consecutiva la limita din era Hagi. Ros-albastrii au trebuit sa revina de la 0-1, dupa golul din minutul 29, al lui Michal Stasiak, au egalat prin Banel Nicolita care a marcat cu noroc dintr-o lovitura libera si s-au impus dupa reusita lui Dorel Zaharia din minutul 82.

In drumul Stelei spre grupele Ligii Campionilor mai sta doar formatia bielorusa BATE Borisov.

"Trebuie sa ajungem in grupe, n-avem voie sa gresim. Steaua e foarte mare, a demonstrat-o in seara asta la 0-1. Pe zi ce trece ne completam si aratam mai bine. Steaua are putin mai multa experienta, suntem si mai valorosi. Zi de zi echipa arata ceva in plus. Am aratat o forta ca am putut sa revenim de la 0-1. Si publicul si-a jucat rolul sau. Avem posibilitati enorme, inca suntem la inceput de drum."

Gheorghe Hagi - antrenor Steaua

"M-am rugat continuu la 1-1. Ce poti sa faci altceva la scorul asta decat sa-ti pui baza in Dumnezeu? Acum gata, ne vom califica cu 2-0 acolo, suntem deja in Liga. Ma bucur ca atmosfera a fost frumoasa si ca am legat o prietenie cu suporterii, pentru ca eu asta imi doresc, sa fim o mare familie."

Gigi Becali - patron Steaua

"Am suferit, dar ne-am calificat. N-a fost un meci spectaculos, au fost emotii multe si un joc de calificare. Suntem Diesel-i, pornim mai greu. Deocamdata suntem la inceput, nu putem sa facem si spectacol si sa castigam. Am facut inca un pas spre grupe, insa nu cred ca BATE va fi mai slaba ca Zaglebie. E adevarat, nici nu e de speriat, dar nu trebuie sa ne credem deja calificati."

Mirel Radoi

Problemele pentru Hagi, la primul sau meci ca antrenor al Stelei in fata propriilor suporteri, au venit inca de la alcatuirea echipei, pentru ca autorul unicului gol din tur, Dorin Goian a resimtit dureri la spate si a fost declarat indisponibil pentru acest joc. In locul sau in aparare, Hagi l-a retras pe capitanul Radoi, la mijloc introducandu-l pe Ovidiu Petre.

Primele mari emotii la poarta Stelei vin in minutul 22. Lobodzinski a centrat de pe partea dreapta, iar Golinski a trimis cu capul din pozitie centrala, 10 metri de poarta, mingea trecand la un metru peste transversala lui Zapata.

Bara l-a salvat pe Zapata in minutul 28! In urma unei actiuni prelungite de atac a lui Zaglebie, fundasul lui Lubin, Arboleda a sutat din marginea careului mare in butul lateral al Stelei.

In minutul 29, Michal Stasiak a trimis mingea in plasa de la trei metri intr-o poarta parasita de Zapata. Columbianul a iesit pe o centrare si a scapat mingea din brate, iar Arboleda a pasat decisiv in fata portii, polonezii reusind sa deschida scorul in Ghencea. Stelistii au cerut la aceasta faza un fault la portar, dar arbitrul englez Mark Clattenburg a validat golul.

Banel Nicolita a adus egalarea in minutul 37, cu un sut din lovitura libera care a trecut prin intreg careul polonez si s-a scurs in plasa. Mingea a muscat terenul in fata portii, a atins si bara laterala si a intrat in poarta lui Vaclavik, nefiind atinsa de niciun alt jucator.

In repriza secunda, Zapata isi salveaza echipa in doua ocazii. Mai intai in minutul 58, columbianul a scos incredibil de langa bara un sut din lovitura libera al lui Golinski, trimis de la 20 de metri, apoi, peste 10 minute, l-a blocat pe Wlodarczyk in marginea careului mare, trimitand in corner.

Intre timp, in minutul 60, Adrian Neaga a ratat o ocazie imensa. Centrarea lui Dica a ajuns la Rica in careu, sutul acestuia dintr-o pozitie favorabila stergand bara transversala si iesind in afara terenului.

Inspiratia lui Hagi da roade in minutul 82. Ovidiu Petre a sutat de la 20 de metri, Vaclavik a respins in fata de unde Dorel Zaharia, abia intrat in teren, a reluat fara probleme in plasa.

Ultima faza a jocului a apartinut polonezilor, dar lovitura de cap a lui Arboleda a trecut pe langa poarta lui Zapata.

Sistemul electronic de acces pe stadionul Ghencea a cedat chiar la prima folosire, astfel ca intrarea s-a facut ca pana acum, prin ruperea biletelor.

"Nu au reusit sa cupleze sistemul integrat cu serverul si din aceasta cauza, pentru a nu ingreuna accesul in stadion, s-a decis ca intrarea sa se faca ca si pana acum, prin ruperea biletului. Existau probleme la citirea biletului pe turnichet", a spus Valeriu Argaseala, presedintele CA Steaua.