Compania specializata in cresterea pasarilor Avicola Brasov (AVLE), listata pe piata Rasdaq, intentioneaza sa-si majoreze capitalul social cu 18,3 milioane lei, pana la 23,44 milioane lei, prin aport in numerar, potrivit convocatorului transmis miercuri pietei.

Actionarii companiei inregistrati la data de 2 iulie sunt convocati sa dezbata propunerea conducerii de majorare a capitalului pe data de 27 august. Pentru majorarea de capital ar putea fi emise 7,32 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 2,50 lei, pretul de subscriere fiind egal cu valoarea nominala.

In cazul aprobarii, fiecare actionar va putea subscrie 3,56 actiuni noi la o actiune detinuta, in termen de 30 de zile de la publicarea hotararilor actionarilor in Monitorul Oficial. Actiunile ramase nesubscrise in urma exercitarii dreptului de preferinta vor fi alocate in cadrul unei oferte publice, in baza unui prospect simplificat.

Avicola Brasov provine din divizarea companie Avicola de Stat Brasov, celelalte societati rezultate fiind Avicola Codlea si Avicola Bucuresti. Avicola Brasov are un capital social de 5,14 milioane lei, divizat in 2,056 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 2,50 lei. Pachetul majoritar de actiuni este controlat de Asociatia salariatilor companiei, care detin 55,17% din capitalul social. SIF Transilvania are o participatie de 13,67%.

integral in Bussines Standard