Cotidianul

Fiscul pregateste o lista a rusinii

de     Cotidianul
Sâmbătă, 11 august 2007, 0:00


Fiscul va face publice, prin mass-media, numele firmelor care incalca legislatia financiar-fiscala, secretul fiscal pastrindu-se totusi pentru informatiile despre companii obtinute de catre inspectorii fiscali prin exercitarea atributiilor de serviciu.

Agentia de Administrare Fiscala a elaborat un proiect de ordonanta de urgenta pentru modificarea Codului de procedura fiscala. Ultima varianta a Codului de procedura tocmai a fost publicata in Monitorul Oficial din 31 iulie 2007.

Potrivit Codului de procedura fiscala, functionarii publici sint obligati sa pastreze secretul fiscal asupra informatiilor pe care le detin ca urmare a exercitarii atributiilor de serviciu.

Astfel, informatiile referitoare la impozite, taxe, contributii si la alte sume datorate bugetului consolidat pot fi transmise numai autoritatilor publice (in scopul indeplinirii obligatiilor prevazute de lege), autoritatilor fiscale ale altor tari (in conditii de reciprocitate in baza unor conventii), autoritatilor judiciare competente, alte cazuri prevazute de lege.

Autoritatea care primeste informatiile este obligata sa pastreze secretul fiscal.

Totodata, este permisa transmiterea de informatii cu caracter fiscal in alte situatii decit cele mentionate mai sus, cu conditia ca nu va fi descoperita identitatea vreunei persoane fizice sau juridice.
integral in Cotidianul44 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică