Membrii trupei Van Halen au anuntat ca revin pe piata muzicala, informeaza examiner.com. “De obicei, cand o trupa revine doreste sa dea tot ce are mai bun. Acelasi lucru ne dorim si noi.”, a declarat solistul trupei, David Lee Roth, la hotelul Four Season luni.

Van Halen a tinut o conferinta de presa in care a anuntat turneul de revenire, care va contine 25 de concerte si va incepe pe data de 27 septembrie la Charlotte. Trupa reformata este compusa din trei vechi membri - Roth, chitaristul Eddie Van Halen si tobosarul Alex Van Halen - si basistul Wolfgang Van Halen, fiul lui Eddie.

Trupa Van Halen a fost una din cele mai populare trupe de muzica rock a anilor ’80, fiind renumita pentru hituri ca "Jump","Hot for Teacher" sau "Panama". Membrii trupei s-au despartit in anul 1985, iar de atunci si pana in prezent nu au mai cantat in forma initiala.

Videoclipul piesei "Jump" - Van Halen:

Roth si Eddie Van Halen au tinut sa precizeze ca trupa nu va reveni doar pentru acest turneu. Dupa ce vor concerta in America de Nord, componentii Van Halen planuiesc sa sustina concerte in Asia si Australia.

“Apoi vom realiza un nou album”, a mai spus Roth, adaugand ca toti membrii trupei au “o multime de vise si ambitii cu privire la noua lansare a Van Halen”.

“Am reformat aceasta trupa ca fiind una a unor frati, ceea ce nu s-a mai intamplat pana acum. Wolfgang Van Halen (16 ani) aduce un spirit tanar si energic. El a fost cel care a selectat piesele pe care le vom prezenta in acest turneu”, a mai declarat Roth.

Trupa intentioneaza sa termine repetitiile pana in luna octombrie si doreste sa depaseasca asteptarile fanilor.

“Fiecare isi doreste sa daruiasca publicului tot ce are mai bun.”, a incheiat Eddie Van Halen.