Filmul romanesc "A fost sau n-a fost?", castigator al Trofeului Camera d'Or la editia din 2006 a Festivalului de la Cannes, va fi prezentat, din 17 august, in cinematografele din Marea Britanie, informeaza Rompres.

Premiera britanica are loc la putin timp dupa ce filmul, a carui varianta in engleza este "12:08 East of Bucharest", a fost lansat in SUA (6 iunie), unde a avut o "primire excelenta", dupa cum sustin criticii de specialitate. Succesul este confirmat si de rezultatele box office-ului din primul weekend de lansare.

Distribuitorul acestui film in Marea Britanie este Artificial Eye.

Premiera oficiala a filmului a avut loc in septembrie 2006, la Bucuresti.

Lungmetrajul de debut al lui Corneliu Porumboiu a atras distribuitori din lumea intreaga imediat dupa obtinerea Camera d'Or la Cannes.

Potrivit Rompres, numai in prima jumatate de an de la acest eveniment, casa de productie a lui Corneliu Porumboiu, "42 Km Film", a derulat contracte pentru vanzarea filmului in peste 20 de tari, printre care Italia, Franta, SUA, Marea Britanie, Belgia, Mexic, Brazilia, Suedia, Danemarca.

La succesul filmului au contribuit si reactiile din presa straina.

Filmul a fost prezentat in circuitul de festivaluri, ajungand, dupa Cannes, la Sarajevo, Ierusalim, Helsinki, Telluride, Toronto, Karlovy Vary sau SUA, unde a si obtinut diverse premii.

Pelicula a fost declarata de criticii de specialitate ca fiind cel mai bun film distribuit, in 2006, in Romania.