Ziaristii germani de la Bild au scris despre salariile liderilor G8. Cel mai bine remunerat este presedintele SUA, George Bush. El castiga 33.000 de dolari pe luna.

E adevarat, cifra nu are nici o legatura cu cea aparuta in declaratia comuna de venit a sotilor Bush, venitul lor pe un an ridicandu-se la 642.000 de dolari, realizati din investitiile in actiunile unor mari companii americane, precum Walt Disney, Microsoft, Intel.

Locul secund, scrie ziarul moscovit Vzgliad, citand publicatia germana, este ocupat de premierul Marii Britanii, Goldon Brown, cu 23.334 euro, urmat la mica distanta de omologul sau nipon, Shinzo Abe, cu 21.000 euro.

Pozitia a patra este ocupata de cancelarul Germaniei, Angela Merkel, pe care statul o plateste cu 20.427 euro la fiecare 30 de zile. Seful guvernului italian, Romano Prodi, are un salariu de 18.900 de euro, surse apropiate acestuia afirmand ca suma reprezinta, de fapt, doua lefuri - cea de deputat si de prim ministru.

Penultimul loc in lista celor opt a revenit premierului Canadei, Stephen Harper, cu 23.000 de dolari canadieni. Cel mai prost retribuiti sunt presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, cu 6600 euro pe luna, si colegul acestuia de la Kremlin, Vladimir Putin, remunerat cu 4860 euro.