Cei care doresc sa obtina cardul european de sanatate pot depune cereri la casele de sanatate, de luni pana joi, intre orele 8.30 si 14.30, iar vinerea doar pana la ora 12.00. Pentru a-l primi acasa, prin posta, trebuie sa completati si sa semnati o cerere si sa solicitati de la serviciu o adeverinta de salariat si o fotocopie dupa cartea de munca.

„Atat cererea, cat si documentele care va atesta calitatea de asigurat se depun la sediile caselor de sanatate. De la data depunerii, veti primi cardul in termen de sapte zile”, explica Mariana Pacurariu, director Relatii Media la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS).

Cererea pe care trebuie sa o completati contine date de identificare (nume, prenume, cod numeric personal), dar si casute in care trebuie sa bifati categoria de asigurat pe care o reprezentati (elev, student, persoana cu handicap, femeie insarcinata, somer, pensionar, salariat) si intervalul orar in care doriti sa primiti cardul acasa.

„Ca sa evitam cozile interminabile, am preferat sa livram cardurile prin posta”, spune medicul Vasile Ciurchea, presedintele CNAS.

Integral in EvZ