In timp ce romanii alearga dupa ultimele oferte pentru vacantele la mare, agentiile pregatesc de zor pachetele pentru Revelion. Primele variante au aparut deja pe piata, urmand ca restul sa fie stabilite pana la inceputul lunii septembrie.

Agentii estimeaza ca, anul acesta, preturile vor creste, la nivel general, cu circa 5%, in functie de destinatie, unul dintre principalele motive fiind scumpirea kerosenului, care atrage majorarea costurilor de transport.

Nici preturile locale nu vor ramane la nivelul anului trecut. Specialistii estimeaza cresteri de maximum 10%, in special pe fondul scumpirii utilitatilor.

Cursa preturilor mici

Bulgaria inzapezita, Laponia (taramul lui Mos Craciun) si curse charter spre destinatii exotice - acestea vor fi atractiile de baza ale sezonului de iarna 2007-2008.

Nu vor lipsi din oferta nici destinatiile devenite traditionale, cum ar fi marile orase europene sau statiunile de schi din Austria, Italia, Elvetia si Franta.

Pe langa acestea, la concursul preturilor mici contribuie si Malta, dar si statiunile de la vecini. Daca litoralul romanesc a stat sub amenintarea celui bulgaresc, si regiunile de munte si-ar putea gasi in Bulgaria un corespondent periculos.

Potrivit Cameliei Vaidahazan, de la Premier Tour, pretul unui pachet de patru nopti cu demipensiune la un hotel de trei stele in statiunea Bansko poneste de la 249 de euro, in timp ce la Pampovoro tarifele sunt de 324 de euro.

„In Malta, cel mai ieftin pachet, la apartamente de doua stele, costa 249 de euro si ajunge la 324 de euro in cazul hotelurilor de patru stele”, spune Mark Neville Farrugia, de la Malta Travel.

Anul Nou cu soare

Turistii care vor sa aiba parte de soare in vacanta de iarna au la dispozitie multiple variante. „Noutatea acestui sezon va fi, cu siguranta, charterul spre Djerba, o noua destinatie din Tunisia.

Pretul va porni de la 450 euro pentru sapte nopti de cazare la hotel de trei stele cu demipensiune si transport cu avionul”, spune Gheorghe Stoian, directorul Tunisiana Travel. Mircea Vladu, de la Prestige Tours mizeaza pe regiuni calde: „Am pregatit curse charter pentru Tenerife - de la 950 euro, Egipt - de la 750, euro si Dubai - de la 1.250 euro”.

Agentia Prompt Service Travel tinteste regiuni ca Maldive, Mexic, Kenya si Republica Dominicana, pregatind si programe de Revelion pentru orase europene ca Roma - 795 euro, Paris - 700 euro sau Praga - 590 euro.

integral in EvZ