Unul dintre cei mai mari operatori de cazinouri, compania Las Vegas Sands, deschide, marti, la Macao in China, cel mai mare complex de jocuri de noroc din lume. Afacerea a costat circa 2,4 miliarde de dolari.

Numit "Venetian Macao Resort", cazinoul are 850 de mese de joc si 4 100 de aparate si se intinde pe o suprafata echivalenta cu trei terenuri de fotbal. El adaposteste 3 000 de incaperi, 350 de buticuri, 30 de restaurante si un stadion de 15 000 de locuri.

"Cazionul va fi, fara nicio indoiala, un succes” a declarat pentru AFP Sheldon Adelson, patronul Las Vegas Sands. El crede ca isi va recupera investitia in 5 ani.

Compania sa a fost prima care a deschis, in 2004 un complex de jocuri de noroc in fosta colonie portugheza. De atunci Macao a cunoscut o crestere uriasa a veniturilor din jocurile de noroc, depasind anul trecut chiar Las Vegasul.

Macao este un oras si o regiune administrativa cu statut special din China. Se afla la 70 km sud-vest de Hong Kong si are o populatie de 500 000 de locuitori.