Pentru 2007, analistii imobiliari preconizeaza cresteri ale preturilor terenurilor extravilane, cu pana la 40%, iar pretul celor intravilane, cu aproximativ 20%. Zonele cele mai cautate sunt cele din apropierea Capitalei, precum Popesti Leordeni sau Pantelimon, dar si cele din jurul marilor orase, acolo unde exista cai de comunicatie.

"Tranzactiile speculative cu terenuri sunt stimulate de usurinta cu care unele banci acorda credite pentru achizitia acestora, conducand, in cele din urma la cresteri de pret nejustificate (...) Banca Nationala a Romaniei ar trebui sa intervina in mecanismul de acordare a creditelor pentru terenuri, astfel incat acestea sa fie mai interesante pentru developeri, care isi obtin profitul in urma

dezvoltarilor imobiliare pe acele terenuri", a declarat Daiana Voicu, managing director Willbrook Management International.

Anul trecut, preturile terenurilor au avut acelasi ritm de crestere, potrivit estimarilor specialistilor. In Bucuresti, cele mai mari modificari de pret s-au inregistrat in zona Trafic Greu, cu o crestere de aproape 100% in 2006, pana la 500-600 euro/mp. De asemenea, in zona comerciala din Pipera cresterile au fost de la 250-350 euro/mp la 500-700 euro/mp.

integral in Curentul