Directia Nationala Anticoruptie a anuntat, vineri, ca s-a stabilit un nou termen pentru finalizarea expertizei financiar contabile in dosarul Flota. Noul termen a fost fixat la 24 septembrie, relateaza NewsIn. Dosarul a avut ca obiect stabilirea modului in care flota romaneasca a pierdut o serie de nave de mare capacitate.

Potrivit expertizei dispuse de procurorii fostului Parchet National Anticoruptie, prin instrainarea a 16 nave, cei 80 de inculpati din dosar ar fi pagubit statul roman cu peste 11.000 de miliarde de lei.

Purtatorul de cuvant al DNA, Livia Saplacan, a declarat ca procurorii au luat aceasta decizie dupa ce expertii le-au comunicat ca desi documentatia este aproape incheiata mai sunt de indeplinit anumite activitati.

Urmarirea penala in dosarul cauzei s-a efectuat de o echipa complexa alcatuita din procurori, ofiteri de politie judiciara si specialisti si a vizat 136 de inculpati, invinuiti si faptuitori, identificati pana in prezent.

Din probele administrate a rezultat ca cei 80 de inculpati au fost trimisi in judecata pentru savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu in forma calificata, fals intelectual, uz de fals, bancruta frauduloasa, spalare de bani, diminuarea nejustificata a valorii de vanzare a unor active din capitalul de stat, inselaciune, si delapidare.