Liderul deputatilor PSD Viorel Hrebenciuc incearca sa creeze in PNL un curent favorabil guvernarii cu social-democratii. Conform unor surse din formatiunea liberala, Hrebenciuc a avut, in ultimele zile, intalniri si discutii cu cativa dintre liderii influenti ai PNL, pe care a incercat sa-i convinga sa accepte solutia unui Cabinet format din liberali si social-democrati.

Pana acum, Hrebenciuc il avea ca partener de dialog pe presedintele Camerei Deputatilor Bogdan Olteanu, insa liderul pesedist a incercat sa-si exercite sarmul si asupra celeilalte grupari din PNL, formate in jurul lui Crin Antonescu si Ludovic Orban.

Tactica lui Hrebenciuc este simpla: le spune fiecareia dintre grupari ca s-a inteles cu cealalta. Si, daca asta nu prinde, atunci se va intelege cu cealalta grupare, cu care va si forma viitorul Guvern.

Ultima informatie plasata de Viorel Hrebenciuc in PNL este ca insusi Dinu Patriciu, vechiul sau inamic, ar sustine o guvernare comuna cu PSD si ca le-a cerut oamenilor lui din formatiunea liberala sa faca lobby in partid.

Nu se stie daca eforturile lui Hrebenciuc au dat roade, dar cert este ca din ce in ce mai multi dintre membrii conducerii PNL sunt tentati de ideea guvernarii alaturi de pesedisti. Este vorba, in general, de membri ai Cabinetului care ar dori sa isi pastreze functiile macar pana la viitoarele alegeri. Problema este ca nimeni in partid nu are curajul sa faca public o astfel de propunere.

Culmea e ca si in PSD exista o situatie oarecum similara, unii dintre vicepresedinti asteptand ca Viorel Hrebenciuc sa cada la pace cu PNL.

Presedintele Camerei Deputatilor Bogdan Olteanu a recunoscut, ieri, ca s-a intalnit, marti, cu Hrebenciuc, dar a negat ca ar fi negociat formarea unui nou Guvern. Olteanu a precizat ca nu poate purta o astfel de discutie, intrucat exista deja o decizie a conducerii liberale de respingere a guvernarii cu PSD.

integral in Gandul