Eximbank Romania a lansat in data de 31 august a.c. un set de sapte noi garantii care se adreseaza companiilor romanesti. Aceste produse noi se adauga portofoliului de instrumente financiare specifice Eximbank si sunt destinate sprijinirii investitiilor facute de operatorii economici care isi desfasoara activitatea in domeniile prioritare ale economiei nationale, anunta un comunicat al bancii.

Garantiile oferite de Eximbank au scopul de a facilita accesul companiilor romanesti la credite mai mari si mai ieftine decat ar fi putut accesa prin forte proprii de pe piata bancara.

Pentru accelerarea investitiilor romanesti in strainatate, Eximbank ofera Garantia pentru internationalizare care este destinata firmelor cu capital romanesc ce intentioneaza:

- Sa infiinteze filiale in strainatate;

- Sa-si extinda/dezvolte filialele existente in strainatate sau societatile asociate, prin proiecte de investitii si modernizare;

- Sa achizitioneze actiuni/parti sociale ale unei companii straine.

Garantia pentru protectia mediului se adreseaza companiilor romanesti care doresc finantarea proiectelor de investitii in tehnologii ecologice care sa conduca la utilizarea eficienta a resurselor naturale, dar si la remedierea sau prevenirea pagubelor aduse mediului inconjurator.

Pentru dezvoltarea si modernizarea infrastructurii, atat la nivel national cat si local, Eximbank ofera Garantia pentru infrastructura necesara operatorilor economici care doresc finantari pentru astfel de proiecte de investitii.

Luand in considerare rolul important al inovatiei si tehnologiilor noi pentru evolutia mai rapida a societatii romanesti, Eximbank sustine operatorii economici, in vederea obtinerii de credite pentru proiecte de investitii in domeniul cercetarii-dezvoltarii, prin Garantia pentru cercetare-dezvoltare.

Companiile care doresc sa investeasca in dezvoltarea sau reabilitarea infrastructurii tehnico-edilitare aferente sectorului serviciilor de utilitati publice pot solicita Garantia pentru dezvoltarea utilitatilor de interes public.

De asemenea,, Eximbank garanteaza finantarile de proiecte pentru programele de formare profesionala si creare de noi locuri de munca prin Garantia pentru ocuparea si formarea personalului.