Membrii Federatiei Internationale a Criticilor de Film au desemnat pelicula "4 luni, 3 saptamani si 2 zile" a regizorului Cristian Mungiu drept cel mai bun film al anului 2007 si va primi FIPRESCI Grand Prix la gala de deschidere a Festivalului de la San Sebastian, programata pe 20 septembrie, informeaza site-ul www.fipresci.org.

FIPRESCI Grand Prix pentru cel mai bun film al anului se acorda incepand din 1999 la Festivalul de Film de la San Sebastian si a fost creata pentru a evidentia creatii originale si indraznete fiind decernata in decursul anilor unor cineasti inovatori, ca Pedro Almod?var, Kim Ki-Duk sau Jean-Luc Godard, conform site-ului fipresci.org.

In acest an, 248 de membri ai Federatiei Internationale a Criticilor de Film (FIPRESCI) au votat pentru a desemna cel mai bun film al anului, iar castigator detasat a iesit lungmetrajul romanesc.

Productiile cinematografice care au s-au aflat pe primele cinci locuri in preferintele criticilor au fost urmatoarele :

- 4 Months, 3 Weeks and 2 Days, Cristian Mungiu (Romania)

- The Queen, Stephen Frears (UK)

- Letters From Iwo Jima, Clint Eastwood (USA)

- Still Life (Sanxia haoren), Zhang Ke Jia (China)

- Syndromes And A Century (Sang sattawat), Apichatpong Weerasethakul (Thailand)

"4 luni, 3 saptamani si 2 zile", premiat cu Palme d'Or, la Cannes 2007 va deschide sectiunea Zabaltegi-Pearls a Festivalului de la San Sebastian si va concura pentru Premiul Publicului TCM.