In perioada ianuarie-iulie 2007, totalul turistilor romani care au plecat in strainatate a fost de 5,8 milioane, in timp ce numarul celor care au vizitat obiectivele turistice autohtone a fost mai mic de trei milioane de persoane.

Potrivit datelor comunicate, ieri, de Institutul National de Statistica (INS), Romania a inregistrat peste 3,87 milioane turisti in primele sapte luni ale anului, din care aproape trei milioane sunt romani, iar 874.000 straini, in crestere cu 13,9% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Mijloacele de transport rutier au fost cele mai utilizate de vizitatorii romani pentru plecarile in strainatate - 80,2% din numarul total de plecari.

In schimb, plecarile vizitatorilor romani in strai-natate, inregistrate la punctele de frontiera, au fost de 5,8 milioane persoane, in crestere cu 24,6%. In acelasi interval din anul trecut, se inregistrau 2,63 milioane de turisti autohtoni si 767.000 de turisti straini.

Cei mai multi vizitatori straini provin, potrivit INS, din tari situate in Europa (93,8%), iar din statele Uniunii Europene s-au inregistrat 60% din totalul sosirilor vizitatorilor straini in Romania.

integral in Adevarul