Inundatiile grave care au afectat, in ultimele 24 de ore, judetele Bacau, Vrancea, Galati si Vaslui au lasat in urma trei morti si un disparut, potrivit ultimului bilant al autoritatilor, anuntat joi dimineata dupa intrunirea Comitetului National pentru Situatii de Urgenta.

O persoana si-a pierdut viata luata de ape in Vrancea, iar doua in Tecuci, judetul Galati. Tot in Vrancea o femeie este inca data disparuta, dupa ce a fost luata de torenti.

Autoritatile au anuntat ca vor trimite ajutoare in zonele sinistrate constand in apa, alimente si motorina.

In plus, efective ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta si Jandarmeriei vor ajuta in continuare la actiunile de salvare din zonele sinistrate in timp ce Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), va trebui sa elibereze zonele inundate de animalele inecate pentru a preveni aparitia unor focare de infectie.

Ministerului Transporturilor se va ocupa de refacerea cailor ferate afectate de inundatii.

Ministrul Mediului, Attila Korodi a declarat ca ploile abundente de miercuri nu se vor mai repeta in urmatoarele ore. Prognoza meteorologica si hidrologica indica precipitatii de 20- 25 l/mp. Totusi se mentine codul portocaliu in zona Tecuci-Barlad.

Premierul Calin Popescu Tariceanu si-a anulat vizita pe care urma sa o faca, joi, la Sibiu, la Adunarea Ecumenica, si va merge la Tecuci, unde sute de case au fost acoperite de ape.