Orange Romania a anuntat luni extinderea serviciilor de date mobile 3G+ in 13 noi orase, respectiv Alba-Iulia, Bistrita, Botosani, Calarasi, Deva, Focsani, Piatra-Neamt, Sf. Gheorghe, Slobozia, Suceava, Tulcea, Turnu-Severin si Zalau, aria de acoperire a acestor servicii cuprinzand in prezent 33 de orase.

Potrivit oficialilor companiei, pana la sfarsitul lunii septembrie, serviciile 3G+ vor fi disponibile in 42 de orase din Romania.

In momentul de fata, clientii Orange din 33 de orase resedinta de judet au posibilitatea sa navigheze pe internet, sa se conecteze la intranet si sa descarce fisiere de mari dimensiuni la viteze de pana la 3,6 Mbps. Serviciile 3G+ pot fi accesate atat de pe laptop, in conditii de mobilitate, cat si de pe desktop, in locatii fixe, precum sediul companiei sau de acasa.

"Orange continua sa dezvolte reteaua de date mobile in banda larga, astfel incat pana la sfarsitul lunii septembrie, clientii Orange din 42 de mari orase vor beneficia de serviciile 3G+”, a declarat Bogdan Rauta, Mobile Data Proposition Manager la Orange Romania.

Reprezentantii companiei au mai precizat ca cei care aleg abonamente pentru internet in valoare de 20 de euro/luna si contract pe 24 de luni primesc gratuit echipamentele de conectare: carduri de date pentru laptop sau modemuri USB pentru conectare la desktop.

Orange Romania, membra a grupului France Telecom, avea la sfarsitul lunii iunie a acestui an peste 8,5 milioane de clienti, iar veniturile companiei au atins valoarea de 578 milioane euro, in crestere cu 24% fata de aceeasi perioada a anului precedent. Reteaua de magazine proprii cuprinde in prezent 52 de locatii in toata tara.