Ziua bursiera de miercuri nu a adus nici o schimbare in privinta lichiditatii pietei. Aceasta a ramas scazuta si se pare ca ne indreptam spre sfarsitul celei de-a doua saptamani consecutive cu lichiditate foarte mica la Bursa de Valori Bucuresti.

Prima parte a zilei a fost caracterizata de un inceput in forta, cu indici care s-au apreciat cu aproape 1%, dar cu volume de tranzactionare in continuare mici. La inchidere insa, situatia era inversa celei inregistrate ieri: BET-FI era singurul indice in scadere, cu o depreciere de 0,25%.

integral in Romania Libera

Ceilalti indici au avut o evolutie pozitiva si au ramas la finalul zilei pe verde, cu o apreciere de 0,29% pentru BET si 0,26% pentru BET-C. In sectorul bancar, BRD s-a apreciat cu 1,10% la 27,6 lei, Banca Comerciala Carpatica a mai castigat 2,02%, iar Banca Transilvania a avut o evolutie neutra de consolidare a cotatiei de ieri de 0,890 lei.

Astazi au existat si doua tranzactii pe piata DEAL in care s-au schimbat 80.000 de actiuni BRD la 27,5 lei (±0,73%) si aproximativ 0,7 milioane actiuni Policolor la un pret de 4,100 lei, in crestere cu 1,23%.

In ceea ce priveste sectorul societatilor de investitii, cele mai tranzactionate au fost actiunile SIF5 (aproximativ 0,7 milioane actiuni), cea mai mare scadere (1,13%) a fost inregistrata de cursul actiunilor SIF2 si numai SIF3 Transilvania a reusit sa inchida ziua pe verde, cu un pret al actiunilor in crestere cu 0,43%. O evolutie mixta asadar in acest sector.

de Lavinia Zaharia, analist KTD Invest

integral in Romania Libera