Institutul National de Hidrologie si Gospodarirea Apelor a emis, joi, o avertizare hidrologica cod portocaliu pentru judetele Botosani si Mures, valabila pana vineri dimineata. Potrivit aceleiasi avertizari, codul galben instituit luni pentru mai multe judete se mentine doar in Bihor si Alba.

Potrivit Institutului de Hidrologie, codul galben a fost ridicat pentru bazinele hidrografice aferente judetelor Maramures, Satu Mare, Bistrita Nasaud, Salaj, Arad, Cluj, Hunedoara, Sibiu, Valcea, Brasov, Covasna, Harghita, Bacau, Neamt, Suceava si Iasi.

In intervalul cuprins intre 13 septembrie, ora 14, si 14 septembrie, ora 6, raul Prut, la statia Oroftiana din judetul Botosani, si raul Tarnava Mare, pe sectorul Sarateni-Balauseri din judetul Mures, se vor situa peste cotele de inundatie.

De asemenea, in intervalul cuprins intre 13 septembrie, ora 14, si 14 septembrie, ora 24, nivelurile se vor situa peste cotele de atentie pe raurile din bazinele Crisul Repede, Crisul Negru, Muresul superior (amonte confluenta cu Aries), Tarnava Mica pe sectorul aval Balauseri, aferente judetelor Bihor, Alba, Mures si Botosani.