Directia Nationala Anticoruptie a publicat vineri pe pagina sa de internet, observatiile procurorilor DNA la Raportul intocmit de Inspectia Judiciara a Consiliului Superior al Magistraturii.

Conform unui comunicat de presa emis de DNA, decizia a fost luata ca urmare a faptului ca datele din Raportul nedefinitivat “s-au scurs” in presa, inainte ca procurorii DNA sa fi formulat si trimis observatiile si inainte ca Sectia pentru procurori a CSM sa fi analizat documentul .

“Apreciem ca publicarea observatiilor procurorilor a fost impusa de necesitatea unei informari obiective si nedistorsionate a opiniei publice’, se arata in comunicatul emis de DNA.

In comunicatul DNA se arata ca, din textul publicat pe pagina de internet a DNA au fost eliminate mentiunile concrete cu privire la numerele de dosare, identitatea persoanelor cercetate, numele procurorilor care efectueaza ancheta in dosarele respective si alte aspecte de aceeasi natura, tocmai pentru a evita divulgarea unor date care nu sunt publice.

De altfel DNA face publice doar observatiile procurorilor DNA la Raportul Inspectiei CSM, nu si continutul acestui Raport.