Intr-un comunicat remis autoritatilor de reglementare Qatar Investment Authority (QIA), divizia de investitii a guvernului din Qatar a anuntat ca a achizitionat 20,86 procente din LSE. Potrivit unor surse din apropierea tranzactiei, QIA a preluat 41,7 milioane actiuni LSE la un pret de 1.585 pence per actiune.

Bursa de valori din Dubai (Borse Dubai), o societate controlata de emiratul Dubai, a convenit preluarea pachetului de 28 la suta din actiunile LSE detinute de operatorul bursier american Nasdaq la un pret de 1.414 pence per actiune. Pretul platit de QIA reprezinta o prima de 12 procente comparativ cu oferta Borse Dubai.

De asemenea, conform unui acord complex convenit de Borse Dubai cu Nasdaq, Bursa din Dubai va prelua o participatie de 19,99 la suta din actiunile Nasdaq, insa drepturile de vot sunt limitate la cinci la suta.

In timp ce guvernul SUA urmeaza sa analizeze chestiunile de securitate legate de investitia societatii din Dubai, conducerea LSE a salutat intrarea QIA in capitalul sau.

"QIA este recunoscuta pentru ca face investitii substantiale pe termen lung in companii cu potential de crestere astfel ca suntem incantati sa vedem ca este recunoscuta pozitia strategica si potentialul de crestere de care dispune LSE", a declarat directorul executiv de la LSE, Clara Furse.

Integral in Smart Financial