„Acordarea despagubirilor in bani, pentru cei care opteaza pentru aceasta varianta, va avea loc dupa plata dividendelor, operatiune estimata in jurul datei de 1 noiembrie”, a afirmat Paunescu.

Potrivit legislatiei in vigoare, fostii proprietari pot opta pentru a primi in bani sume de pana la 500.000 de lei. Acestia trebuie sa depuna o cerere la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor. Cererile pot fi depuse incepand cu 1 octombrie si pana la finele lunii martie 2008.

Banii pentru despagubiri vor proveni din dividendele incasate de Fond, dar este posibil ca statul roman, reprezentat de Ministerul Finantelor, sa stabileasca si alte surse pentru plata acestora. Fondul Proprietatea dispune de lichiditati in valoare de 150 de milioane de euro. Acestea se afla in depozite la BCR, BRD si Raiffeisen Bank.

Listare la Bursa - in iunie 2008

Cei care au de incasat despagubiri ce depasesc 500.000 de lei vor primi diferenta prin titluri de despagubiri. Acestea nu pot fi insa valorificate pana in momentul listarii Fondului Proprietatea pe Bursa. Ieri, Paunescu a afirmat ca listarea Fondului la Bursa ar putea avea loc in iunie 2008, daca nu intervin evenimente neprevazute.

Actionarii Fondului Proprietatea au aprobat ieri, in Adunarea Generala a Actionarilor, listarea societatii la Bursa de Valori Bucuresti. Actionarii Fondului au aprobat toate propunerile aflate pe ordinea de zi, potrivit lui Paunescu.

Noul act constitutiv al societatii prevede ca Fondul poate emite obligatiuni. In prezent, nu se intentioneaza emiterea de obligatiuni, dar, pe viitor, Fondul ar putea sa o faca, potrivit presedintelelui Consiliului de Supraveghere.

Integral in Evz