Cu ceva vreme in urma faceam aici un bilant al dosariadei si al confuziei morale care i-a urmat. Spuneam atunci ca doar cateva victime au platit pentru trecutul lor legat de Securitate. O tanara profesoara oportunista ca Mona Musca a fost scoasa din viata publica, fara sa mai conteze rezultatele ei ca politician.

Carol Sebastian este inca somer si plateste pentru ca a cedat sub santajul securistilor.

Ne uitam cutremurati la filmul lui Cristian Mungiu despre avorturi in epoca Ceausescu, dar ne miram ipocrit cum de a cedat Sebastian cand a fost santajat pentru ca a lasat o fata insarcinata.

Acum avem cazul Daianu. Un om care a lucrat trei ani ca ofiter DIE, de unde a plecat de bunavoie pentru ca nu se putea adapta. Este si singurul ofiter de Securitate care a iesit din sistem fara sa faca pe marele erou anticomunist. Ba chiar se si stia acest lucru de multa vreme, nu am descoperit acum brusc umbrele din trecutul finantistului. Dar acum a devenit o problema. De ce?

Pentru ca Daianu este candidat PNL pentru Parlamentul European. De altfel, un candidat cum nu se poate mai potrivit. Daca tot este un economist de marca al Romaniei, daca tot il promovam atat de mult la felurite emisiuni de televiziune, nu vad de ce nu ar face o figura frumoasa in comisia de bugete de la Bruxelles, unde s-ar simti ca pestele in apa.

Oricum, mai bine decat diverse nulitati pe care le-am trimis runda trecuta acolo. Dar daca se stia ca a fost la un moment ofiter DIE si daca parem a cadea cu totii de acord ca se potriveste in peisajul de la Bruxelles, de ce este Daianu un caz?

Integral in Gazeta de Sud