Dupa concert, cei trei membri ai trupei Muse doresc sa viziteze Bucurestiul noaptea si au cerut o harta cu „atractiile orasului”.

Formatia va sosi in Romania vineri seara sau sambata dimineata, impreuna cu o echipa de 60 de persoane, din Grecia, unde va avea loc primul concert din turneul european.

Echipamentul tehnic (propriul sistem de sonorizare - L-Acoustics V-DOSC - alaturi de ecrane cu leduri si lumini) va fi transportat la Bucuresti cu sapte TIR-uri, cu o zi inaintea concertului.

Vor avea bucatari personali

Britanicii isi vor aduce cu ei bucatarii personali (care vor pregati masa atat pentru pentru tehnicieni, cat si pentru trupa) si vor sa incerce vinurile romanesti. In acelasi timp insa, ei au solicitat si o sticla de sake. Pe lista lor de cerinte mai figureaza ziare englezesti si un DVD (a carui alegere este lasata la latitudinea promoterului).

Comparata deseori cu Radiohead sau chiar cu trupa Queen, Muse - o trupa de rock alternativ formata din trei membri (o formula mai putin intalnita in rock) - s-a infiintat la inceputul anilor ‘90, insa a lansat primul album in 1998.

Renumiti pentru aparitiile live spectaculoase, Matthew Bellamy (voce, chitara, clape), Chris Wolstenholme (bass, clape, voce) si Dominic Howard (tobe, percutii) combina rockul alternativ cu muzica clasica, funk, sounduri electronice si chiar heavy metal.

150.000 de spectatori pe Wembley

Acest amalgam de stiluri a facut ca muzica inovatoare a celor trei britanici sa se vanda foarte bine si le-a adus si foarte multe premii: Best New Artist in 2000 in Marea Britanie,

Innovation Award, Best Album, Best Live Act sau Best British Band sunt numai cateva dintre numeroasele categorii la care au iesit invingatori de-a lungul anilor, statutul fiindu-le confirmat si in 2007, cand au castigat inca o data Best Live Act si Best British Band.

Dupa ce, anul trecut, au lansat albumul „Black Holes and Revelations”, primit foarte bine de critica muzicala si de public, si 2007 este un an prolific pentru Muse.

Pe langa cele doua concerte tinute cu casa inchisa pe Stadionul Wembley, din Londra, la care au participat 150.000 de spectatori, Muse si-a adaugat in palmares si o colaborare cu Dior, care a folosit piesa „Space Dementia” intr-o reclama pentru parfumul Midnight Poison.

In deschiderea concertului Muse, un eveniment prezentat de Orange si produs de One Event si Livada, va evolua Brett Anderson, fostul solist al trupei Suede.

Integral in Evz