Pe 5 octombrie se deschide pentru public SIAB 2007. La Salonul International de Automobile Bucuresti 2007 este asteptata cea mai larga participare de pana acum, organizatorii anuntand cu 50% mai multe marci expuse decat acum doi ani.

Salonul nu va mai avea loc la Romaero, pentru prima oara fiind mutat mai departe de oras, vizavi de aeroportul Henri Coanda, in locul unde a functionat cativa ani Metro Otopeni. Evenimentul se vrea "editia cu cea mai larga participare de pana acum" si va fi desfasurat pe o suprafata de peste 50.000 de metri patrati, cea mai mare de pana acum, aproape 200 de expozanti fiind confirmati.

Importatorul Porsche Romania (Volkswagen, Audi, Seat) a inchiriat cea mai mare suprafata, nu mai putin de 3.000 de metr patrati.

Zece zile, intre 5 si 14 octombrie, cei care vor sa-si cumpere un autovehicul sau simplii curiosi sunt asteptati sa viziteze SIAB, intre orele 10 si 20. Biletul de intrare va costa 15 lei.

Dupa o perioada de absenta, marcile importate de Tiriac Auto (printre care Mercedes si Ford) vor fi din nou prezente. Va fi absent, in schimb, Peugeot, importatorul acestei marci declarandu-se nemultumit de spatiul expozitional.

Numarul premierele dezvaluite la SIAB sunt e destul de mare. Printre ele se numara BMW seria 1 Coupe si M3, VW Tiguan, Mini Clubman, Fiat 500, Mazda 6, Audi A4, Mercedes-Benz clasa C break si C 63 AMG.

Cei care vor alege sa viziteze SIAB in 2007 vor putea participa si la concursul pregatit de organizatori. Marele premiu va consta intr-un autoturism apartinand modelului cel mai bine vandut in Romania in 2007. Pe langa acesta, vor exista alte 10 premii, constand fiecare in cate 1000 de litri de combustibil.