La Salonul International Auto Bucuresti, care si-a deschis joi portile pentru oficialitati si presa, sunt reprezentate 40 de marci de automobile si 35 de marci de motociclete si ATV-uri. Desi spatiul pentru expozitie nu este cel mai fericit ales, cei carora le plac automobilele, motocicletele si fetele frumoase vor avea ce vedea. Incepand de vineri, SIAB este deschis publicului, timp de zece zile.

  • Galerie Foto 1 - SIAB 2007
  • Galerie Foto 2 - SIAB 2007
  • Motorizari hibride

    SIAB 2007 va fi cu siguranta cel mai "verde" de pana acum, preocuparea la nivel mondial a producatorilor pentru protectia mediului resimtindu-se si la salonul bucurestean.

    Importatorii prezinta motorizari hibride, se arata preocupati nu numai de performantele dinamice si eficienta noilor modele, dar si de amprenta acestora asupra mediului si declara nivelul de noxe pentru aproape toate automobilele expuse.

    Singurul (deocamdata) producator de automobile din Romania si-a prezentat joi principala noutate rezervata pentru SIAB, Dacia Logan Pick-up. Reprezentantii Dacia au anuntat ca au sarbatorit recent iesirea pe poarta fabricii a Daciei cu numarul 3 milioane si a jumatate de milion de Loganuri.

    Printre noutatile de la SIAB se numara si faptul ca motocicletele Harley-Davidson vor fi din nou reprezentate si importate oficial in Romania. Importatorii au anuntat ca vor deschide in curand un showroom la Bucuresti.

    Cea mai mare participare din istoria saloanelor auto din Romania

    Spatiul destinat salonului este nu este dintre cele mai fericite, trei corturi de dimensiuni uriase reprezentand principala zona de expunere. Ele cuprind expozantii auto, moto si ATV, in timp ce expozantii de accesorii, echipamente si servicii au rezervat locul din hala, iar suprafata aflata in aer liber va gazdui autoutilitarele.

    Editia de anul acesta inregistreaza cea mai larga participare de pana acum, la eveniment fiind prezenti, potrivit organizatorilor, aproape 200 de expozanti de autovehicule si accesorii, cu aproximativ 500 de marci si peste 100 de premiere nationale. De remarcat insa, ca intre aceste "premiere" se gasesc si automobile care pot fi deja vazute pe soselele romanesti.

    Printre expozanti se regasesc 23 de companii auto ce expun 40 de marci si 12 companii moto si ATV care prezinta 35 de marci. In total, aceasta editie aduna peste 500 de autovehicule expuse si aproximativ 5000 de persoane angajate in standuri.

    SIAB este singura manifestare auto din Romania cuprinsa in calendarul OICA si a numarat la precedenta editie 240 de mii de vizitatori, dupa cum afirma Brent Valmar, presedintele APIA.

    Tariceanu: as fi ales SIAB in locul motiunii

    La conferinta de deschidere, premierul Calin Popescu Tariceanu a spus ca daca votarea motiunii ar fi fost amanata pentru joi, ar fi ales sa fie prezent la salon, acesta fiind "mai important".

    Tariceanu a legat SIAB de importanta pe care o acorda privatizarii uzinei de la Craiova in favoare Ford, pe care o vede ca pe un "proiect ambitios", care poate aduce o mare contributie economiei romanesti, ca si celalalt producator de automobile, Renault.

    Chris Lacey, seful General Motors pentru zona Europei Centrale si de Est, a spus, in legatura cu privatizarea uzinei de la Craiova, ca grupul pe care il reprezinta si-a retras oferta de privatizare in urma unei analize care a scos la iveala ca riscurile ar fi fost mai mari decat avantajele.

    Invitam cititorii sa ne trimita cele mai reusite fotografii si filmulete (link la filmul incarcat pe YouTube) de la SIAB la adresa siab2007@hotnews.ro. Le vom publica pe cele mai bune, mentionand numele autorului.

    Va invitam, de asemenea, sa dati note celor mai frumoase si mai imbracate/dezbracate fete de la standurile producatorilor.